Voorbeschouwing Sporting Heerlen - Leonidas-W

Sporting Heerlen verloor tot medio december geen enkel duel dit seizoen. Vlak voor de winterstop verloor de ploeg van Remo Gielkens hun ongeslagen status na nederlagen tegen VV Weltania en Spaubeek.

Komende zondag moet de ploeg zich zien te herpakken in de competitiewedstrijd tegen Leonidas Wolder uit Maastricht. In sommige fases in de oefenwedstrijden waren we beter dan een eersteklasser, zeker tegen Sportclub‘25." Aldus Remo Gielkens, die dik tevreden terugkijkt op de oefencampagne, waarin driemaal geoefend werd.

Met Leonidas-W treft Remo Gielkens zijn collega-trainer en tevens goede bekende Yvo Jongepier. “We trokken samen veel op tijdens onze UEFA-B opleiding en hebben ook veel analyses samen gedaan. Ik weet wat voor systeem hij graag speelt, het is een ploeg die qua wilskracht zeker het nodige zal gaan leveren. Ze zullen veelal vanuit eigen helft voetballen, dus vanuit ons wordt er een bepaalt stuk creativiteit en geduld verwacht. Het zal een tactisch steekspel worden."

Remo Gielkens benadrukt dat door een slechte week met twee nederlagen niet vergeten mag worden waartoe zijn ploeg in staat is en dus kijkt hij vol vertrouwen uit naar zondag.

Ian van Liempd

Bron: webmaster
Share: