Regenboogvlag wappert bij Sporting Heerlen

Op zondag 8 augustus 2021 organiseerde COC Limburg en Sporting Heerlen een speciale bijeenkomst in de kantine van onze voetbalclub. Tijdens deze bijeenkomst overhandigde Jaison Blok, voorzitter van COC Limburg, de regenboogvlag aan de voorzitter van Sporting Heerlen Cor Gubbels. Sporting Heerlen had eerder kenbaar gemaakt dat ze zich willen inzetten voor inclusiviteit en gaven aan dat het wapperen van de regenboogvlag een toevoeging kan zijn. Volgens de voorzitter van COC Limburg een unieke situatie, aangezien het gezien kan worden als de eerste Limburgse voetbalclub die de regenboogvlag regelmatig laat wapperen. Afgevaardigden van de John Blankenstein foundation, KNVB en de Gemeente Heerlen waren tijdens deze bijeenkomst aanwezig om het belang van inclusiviteit bij een sportvereniging te benadrukken.Regenboogvoetbal
De KNVB-ambassadeur Jos Schneider, gaf aan dat Sporting Heerlen de eerste voetbalclub in Limburg is waarbij de regenboogvlag centraal wordt gesteld. Als voetballers zichzelf kunnen zijn, niks achter hoeven te houden en ook nog geaccepteerd worden, dan draagt dat bij aan de prestatie binnen een team. Volgens Jos Schneider moet er nog veel gebeuren op het gebied van inclusiviteit bij voetbalclubs in Limburg en wil zich samen met het COC hiervoor inzetten. Ter gelegenheid had Jos Schneider een regenboogvoetbal meegenomen, deze werd op ceremoniële wijze gegooid naar de voorzitter van Sporting Heerlen.

Namens de Gemeente Heerlen was wethouder van sport Martin de Beer aanwezig die benadrukte hoe belangrijk het is dat sportverenigingen ervoor zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn. Wethouder de Beer ziet Sporting Heerlen als een vereniging met een voorbeeldfunctie voor andere verenigingen en hoopt dat vele anderen verenigingen in de regio Parkstad en de provincie Limburg zullen volgen.

Werkgroep Sport
Na een paar jaar afwezig te zijn geweest, heeft het bestuur van COC Limburg besloten om meer te focussen op de sport met hulp van organisaties zoals de John Blankenstein Foundation en de KNVB. Er zal daarom een herintrede doen van de werkgroep sport binnen de lhbti-vereniging.

Als iemand hulp nodig heeft in deze zaak kunt u bij Sporting Heerlen terecht bij de vertrouwenspersonen van de vereniging welke vermeld staan onder het item Organisatie op onze website.

Bekijk een korte fotoreportage hier.
Bron: webmaster
Share: