Scenario‘s hervatting competitie amateurs

De KNVB heeft besloten dat de competities op de hoogste niveaus in het amateurvoetbal uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april hervat moeten worden. Lukt dat vanwege de beperkingen rondom het coronavirus niet, dan worden de competities niet meer uitgespeeld.

Regio Cup voor lagere teams
De voetbalbond besloot dinsdag al dat de competities van de wat lagere elftallen niet meer worden hervat. Deze teams gaan zodra de overheid dat toelaat aan de slag in de Regio Cup: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met kortere reisafstanden en meer kans op derby's.

Eén seizoenshelft spelen
Het is de bedoeling dat de hoogste amateurteams, uitkomend in de A-categorie, één seizoenshelft gaan afmaken. "In dat geval geeft het sportieve aspect de doorslag en dan zijn promotie en degradatie nog mogelijk", aldus de KNVB, die als tweede voorwaarde stelt dat teams in aanloop naar 10 en 11 april vier tot vijf weken zonder beperkingen kunnen trainen om goed voorbereid aan de hervatting van de competitie te beginnen.

Categorieën
Tot de A-categorie in het amateurvoetbal behoren herenteams uit de Tweede divisie, Derde divisie, Hoofdklasse 1e tot en met 5e klasse en vrouwenteams uit de topklasse tot en met 3e klasse.


Bron: webmaster
Share: