width=


Als het weer slechter wordt en de afgelastingen zich dan ook weer regelmatig gaan voordoen zullen de velden door de consul gekeurd gaan worden. De keuring van de velden heeft plaats op zaterdagochtend en/of op zondagmorgen. Indien tot afgelastingen wordt besloten, worden de tegenpartijen en de eventuele aangewezen scheidsrechters via het wedstrijdsecretariaat hiervan in kennis gesteld. Tevens worden de afgelastingen tijdig bekend gemaakt via onze website www.sportingheerlen.nl

De regeling en informatie omtrent afgelastingen van wedstrijden:

Afgelasting door de KNVB district Zuid II:
Wanneer de afdeling wedstrijdzaken van de KNVB Zuid II het gehele programma afgelast dan is dat meestal op grond van de gesteldheid van de terreinen, bijvoorbeeld door overvloedige regen of strenge vorst. Afgelasting geldt dan - in principe - voor alle teams van Sporting Heerlen.

Op de NOS teletekst (pagina 603) vermeldt de KNVB twee groepen: categorie A en categorie B.

Categorie A:
Dit betreft spelers die regulier uitkomen in teams die zijn ingedeeld in onderstaande klassen:

Mannen veldvoetbal standaard hoofdklasse t/m de 5e klasse: Sporting Heerlen 1.

Mannen veldvoetbal reserve hoofdklasse t/m de reserve 2e klasse: Sporting Heerlen 2.

Junioren veldvoetbal eredivisie t/m hoofdklasse JO19, JO17 en JO15.


Categorie B
Dit betreft spelers die regulier uitkomen in teams die ingedeeld zijn in alle overige klassen, dit zijn: Sporting Heerlen 3, Sporting Heerlen 4, Sporting Heerlen 5, Sporting Heerlen 35+, Veteranen en alle overige jeugdteams.

De afgelasting voor een bepaalde groep wordt aangegeven door een X achter de betreffende categorie.

Incidentele afgelastingen binnen district Zuid II
Mogelijk is dat in een bepaald gedeelte van ons district alles afgelast is, maar elders kan wel gevoetbald worden. Ook kan het zijn dat een lager elftal afgelast wordt en dat een hoger elftal wel speelt. Kijk dus goed voordat u een (overhaaste) conclusie trekt en informeer bij u trainer/leider.

Afgelasting binnen gemeente Heerlen/omgeving
Het komt voor dat in de gemeente Heerlen de gemeentelijke sportparken zijn afgelast. Informeer ook in dit geval bij u trainer/leider.

Extreem slecht weer vlak voor aanvang van een wedstrijd
Hier kan de thuisspelende vereniging niets anders doen dan zo snel mogelijk de bezoekende club en de scheidsrechter waarschuwen via het wedstrijdsecretariaat. Uiteraard kan de weersverandering er ook toe leiden dat de aangewezen scheidsrechter, na controle, het speelveld alsnog afkeurt.

Verantwoordelijkheid spelers
Wij gaan ervan uit dat een speler, bij onduidelijkheid niet denkt "het zal wel afgelast zijn" doch tijdig contact opneemt met de betreffende trainer/leider en op de website van Sporting Heerlen kijkt onder het item AFGELASTINGEN wat dan daar zal verschijnen.